HAYDAA…

HAYDAA…

İnşaat firmalarının zamanında hak ediş alamadığı gerekçesiyle iflasını verdiği İnegöl Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatında, son ihaleyi alan firmanın da iflas ettiği öne sürüldü.

Sedat Kızılcıklı’nın milletvekili olduğu 2011 yılında ilk kazmanın vurularak, hafriyat çalışmalarının başladığı, İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatında kriz bitmiyor.

 

2012 yılının Ocak ayında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından temeli atılarak inşaat çalışmalarına başlanan İnegöl Ağız ve Diş Sağlık Hastanesinin, ilk yapılan açıklamalarda 8-9 ay içerisinde tamamlanacağı bildirilmişti. Ancak hastane inşaatı temeli atıldıktan kısa bir süre sonra ihaleyi alan yüklenici firmanın iflas etmesi ile durdu. Yeniden ihale edilen hastane inşaatının bu kez 2013 yılının Mart ayında tamamlanacağı ifade edilmişti. Kısa bir zaman sonra zamanında hak ediş alamadığı gerekçesiyle duran ve ardından yeniden yapımına başlanan inşaat çalışmalarının yeniden durduğu öğrenildi.

 

Hastane inşaatında ihaleyi alan inşaat firmasının, daha önceki firmaların yaşadığı sorunları yaşadığı,yani Sağlık Bakanlığından zamanında hak ediş aLamadığı gerekçesiyle iflas ettiği öne sürüldü.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, diş hastanesi ile ilgili yaptığı son açıklamada, sağlık bakanlığının diş hastanesi için gerekli olan teknik malzeme ve büro mobilyalarının tahsisini gerçekleştirdiğini ve kısa sürede teslim alınacağını bildirmişti. Şahin, hastanenin en geç Ağustos ayında hizmete hazır hale geleceği müjdesini de vermişti.

 

Son yaşanan gelişmelere göre hastane inşaatını üstlenen yüklenici firmanın, sağlık bakanlığından hak edişleri zamanında almadığı bu nedenle de iflasını verdiği ve hastane inşaatının yapılacak ihale ile İnegöl Devlet Hastanesinin ihalesini alan inşaat firmasına verileceği bilgisine ulaşıldı.

 

Yaşanan şok gelişmeyle ilgili yerel idarecilerin ve milletvekili Hüseyin Şahin’in açıklama yapması bekleniyor.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00